Hildedorf (D)

Hildedorf in periode III
Hildedorf is een middelgrote Duitse stad aan de voet van de Hildeberg; een flinke heuvel waarop de stratisch gelegen burcht Hildeburg statig uitziet over het landschap. Deze burcht is aan het einde van de 19de eeuw in volle glorie hersteld en het toerisme komt in periode III al aardig op gang.

Hildedorf kent een rijk verleden als handelsstad en is volledig gespaard gebleven in de h0-wereldoorlog. Het centrum van Hildedorf is een heuse Altstadt met smalle straatjes en een kathedraal op een centraal plein. Grote delen van de originele Middeleeuwse stadsmuur zijn nog intact en diverse poorten geven toegang tot het centrum, waar vele panden nog in originele staat verkeren.

Aan de rand van de stad bevindt zich station Hildedorf. Het is een 6 sporig kopstation met niet ver daarvandaan het lokdepot en raccordement ten behoeve van de Hildedorf Mijn-industrie, de tegenwoordige economische motor van Hildedorf.

Buiten de stad vinden we nog ongerepte natuur in het licht glooiende landschap; beekjes, bossen, weiden en vennen. Bebouwing beperkt zich tot een klooster op een hoger gelegen plek, wat boshutjes, en hier en daar een klein boerenbedrijf.

Reacties zijn gesloten.